Uita de software-ul tau EDI, focuseaza-te in schimb pe reteaua VAN EDI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Un sistem EDI este foarte complex si este compus din mai multe parti, care au fiecare un rol important de jucat. Unele din cele mai importante componente sunt software-ul EDI propriu-zis, care este responsabil cu gestionarea mesajelor EDI si reteaua de tip EDI value-added network (VAN) care furnizeaza infrastructura propriu-zisa de care au nevoie tranzactiile EDI pentru a circula de la un calculator la altul.

Atunci cand vine vorba de alegerea unui software EDI, vei vedea ca va trebui sa iei in considerare doar bugetul de care dispui, precum si nevoile echipei tale. Software-ul va functiona eficient oricum si nu va avea un impact atat de mare asupra functionarii de ansamblu a sistemului EDI.

Cu toate acestea, reteaua ta EDI VAN impacteaza puternic procesul, avand un efect definitiv asupra experientei tale cu EDI.

Sursa: http://images.all-free-download.com/images/graphiclarge/seamless_network_background_312309.jp

      1. Alege o retea VAN de incredere

Atunci cand te conectezi la partenerii tai comerciali, vei observa ca vasta lor majoritate utilizeaza un VAN, ceea ce inseamna ca va trebui sa obtii unul inca de dinainte de a incepe parteneriatul pentru a putea comunica cu ei. Aceasta este practic reteaua de care ai nevoie pentru a face schimb de date cu partenerii tai.

Retelele VAN sunt incredibile din punct de vedere al capabilitatilor lor, avand in vedere ca pot trimite date oriunde, fara a necesita o conexiune de internet. Astfel, va trebui sa te asiguri ca reteaua ta VAN are o eficienta dovedita in termeni de eficienta si fiabilitate. O retea VAN de incredere va trebui sa aiba un procentaj foarte mare de uptime si disponibilitate maxima in ceea ce priveste servisarea si mentenanta.

Comunicarea slaba datorata unui VAN de proasta calitate poate avea urmari catastrofale pentru afacerea ta, afectandu-ti atat credibilitatea in fata partenerilor, cat si profitabilitatea pe termen lung.

  1. Nu uita de avantajele financiare

In timp ce alegerea unui software EDI nu iti permite multa variatie la nivelul preturilor, tarifele pentru VAN-uri tind sa fluctueze mult, astfel incat va fi nevoie de un research serios inainte de alegerea definitiva a unei astfel de retele.

Preturile sunt de obicei destul de previzibile, insemnand ca sunt setate in concordanta cu cantitatea de date pe care le trimiti sau primesti. Oferim preturi competitive care iti vor ajuta afacerea sa se dezvolte.

  1. Securitatea datelor inainte de toate

Din nou, pachetele de software EDI nu variaza mult in termeni de standardizare, toate fiind mai mult sau mai putin similare. Atunci cand vine vorba de VAN-urile EDI, vei avea partea de multe optiuni dintre care poti alege. Odata ce sunt pastrate si gestionate de catre software-ul tau EDI, datele tale EDI vor fi mult mai expuse riscurilor si amenintarilor externe.

Din fericire, toate VAN-urile sunt facute astfel incat sa fie extra sigure, astfel incat sa nu poti lua o decizie proasta in acest aspect.

  1. Compatibilitatea cu sistemele EDI in-house

In cazul in care compania are propriul ei sistem EDI, nu trebuie sa iti faci griji. Cel mai probabil este compatibil cu orice VAN EDI pe care l-ai alege in final. Aceste retele sunt facute special pentru a fi compatibile cu orice sistem EDI, iar tu nu vei intampina nicio dificultate din acest punct de vedere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]