Modul in care EDI poate revigora departamentul de logistica

Dupa cum am mentionat in articolele anterioare, departamentul de logistica este unul din departamentele care pot beneficia cel mai mult de implementarea EDI. Este bine cunoscut faptul ca EDI este o aditie importanta oricarei companiei, avand in vedere ca elimina cantitatile industriale de hartie utilizata, precum si procesele manuale asociate cu tranzactiile.

Sursa: http://all-free-download.com/free-vector/download/logistic_design_elements_silhouettes_style_map_and_chart_6826285_download.html

Prin implementarea EDI, intreaga ta companie va inregistra rezultate mai bune in toate departamentele, dar in special in cadrul departamentului de logistica. In afara de avantajele concrete, compania ta va castiga un avans in fata competitorilor tai de pe piata, care inca se bazeaza pe hartie pentru a-si gestiona afacerea. In continuare vom analiza patru beneficii pe care EDI le aduce companiei tale, ajutand la cresterea productivitatii:

1. Eficienta sporita

Acesta este unul din obiectivele cele mai dezirabile ale oricarei implementari EDI. Automatizarea creste in mod natural eficienta companiei tale prin eliminarea proceselor manuale si a cantitatilor interminabile de hartie. Pe langa asta, eroarea umana va fi redusa drastic, avand in vedere ca informatiile nu vor necesita o reintroducere in sistem.

Iar avantajele continua sa apara. Vei observa, de asemenea, ca timpii de procesare a comenzilor se vor reduce impreuna cu timpii de productie, si vei avea o mai mare vizibilitate la nivelul lantului de aprovizionare. Vei observa ca odata ce alegi sa beneficiezi de pe urma tehnologiei EDI in cadrul departamentului de logistica, nu vei mai vrea sa te intorci vreodata la modul initial de a face afaceri. Cu toate acestea, pentru a profita la maxim de pe urma tehnologiei EDI, toti cei din cadrul lantului de aprovizionare trebuie sa se alature, crescand astfel productivitatea la nivel global.

2. Comunicare mai buna si mai rapida

In prezent, viteza este mai importanta ca niciodata. In mediul de afaceri, cu cat mai repede ajungi la clientii tai si le satisfaci nevoile, cu atat mai mari sunt sansele sa te mentii in fata competitorilor tai si sa obtii un procentaj mai mare de piata.
Industria de logistica nu poate ramane in urma la acest capitol, intrucat activitatile sale de afaceri au depins intotdeauna de punctualitatea cu care sunt efectuate. Tocmai ca urmare a acestui rationament au devenit tot mai buni timpii de livrare de-a lungul anilor – mari retaileri, dintre care Amazon, isi livreaza produsele in mai putin de doua zile.

3. Mai mare acuratete, mai putine erori umane

De obicei, industria de logistica opereaza cu un numar urias de documente de hartie. Angajatii din aceasta industrie au multe documente pe care le muta dintr-o parte in alta si le proceseaza si, avand in vedere ca sunt oameni, greselile se vor strecura inevitabil, chiar si la cei atenti la detalii.

Nu numai ca EDI ajuta la reduce acestor procese manual si deci din posibilitatea aparitiei greselilor umane la reintroducerea informatiilor in sistem, ci are si capacitatea de a recunoaste atunci cand datele sunt incorecte sau plasate gresit in cadrul documentelor. Deci indiferent ce ai face, vei fi notificat imediat daca ceva merge prost. Compania ta se va confrunta cu un numar tot mai mic de erori la nivelul tranzactiilor – cu pana la 30% mai mic.

4. Vei dobandi sustenabilitate

Va veni si o vreme cand conceptul de sustenabilitate va fi mai mult decat o notiune aplicabila doar activistilor de mediu.

Este foarte important sa ai un impact pozitiv asupra mediului inconjurator, nu doar pentru a face un bine planetei, ci si pentru a-ti ajuta compania – utilizand activitatile pro-mediu ca un trademark sau pur si simplu economisind bani. In acest caz, este de la sine inteles ca vei economisi bani, avand in vedere ca vei putea evita toate costurile asociate utilizarii de hartie – cumpararea ei in cantitati uriase, a tusului si a unitatilor de stocare. In timp, bugetul companiei tale iti va multumi pentru alegerea EDI.

Sa nu uitam, de asemenea, ca traim vremuri in care se pune accentual pe responsabilizarea sociala. Astfel, compania ta poate castiga o bila alba in ochii partenerilor de afaceri, care pun pret pe acest aspect la un brand.

Dupa cum se poate vedea, modurile in care industria de logistica este impactata benefic de catre implementarea EDI sunt nesfarsite. Daca esti de parere ca firma ta si departamentul ei de logistica poate beneficia de o revigorare, da-ne un telefon si putem lucra impreuna pentru a spori valoarea si eficienta acestora.