Importanta solutiilor EDI pentru companiile high-tech

In prezent, lumea este propulsata de catre companiile high-tech, care inoveaza si schimba totul in jurul lor, deschizand noi cai si provocand mentalitatea anterioara. Cu toate acestea, industria high-tech este foarte complexa si se confrunta constant cu piedici care ii sunt specifice.

Sursa: http://www.8backgrounds.com/backgrounds/high-tech-backgrounds-11c820.html

Industria aceasta intampina mereu obstacole pe care numai o solutie EDI le poate indeparta. In general, acestea sunt legate de aspectul financiar, intreruperile sporadice, precum si complexitatea mentionata anterior.

Avantajele financiare

Dezvoltarea unor servicii si produse de ultima generatie implica lucrul cu bugete pe masura, care stimuleaza inovatia. Cu toate acestea, multe start-upuri nu sunt dispuse sa cheltuie mai mult decat este necesar si se gandesc constant la strategii care le va ajuta sa mai taie din costuri.

EDI iti va da un avantaj considerabil, avand in vedere ca elimina posibilitatile de intarzieri. EDI te ajuta sa mentii o pozitie avantajoasa pe piata, evitand riscul de a lansa un produs sau un serviciu care a fost deja conceput sau dezvoltat de catre altcineva.

Intreruperile sunt foarte comune in industria high-tech

Industria high-tech este bine cunoscuta pentru intreruperile care tind sa apara ocazional, insemnand ca exista un anumit serviciu sau produs dezvoltat pentru o piata care nu fusese initial targetata.

Cu toate ca aceste companii high-tech pot genera ele insele intreruperi, ele sunt la randul lor sensibile la intreruperile create de altele similare lor. In orice moment, o companie poate gasi solutii la o problema care a aparut intr-un segment de piata pe care nimeni nu il luase in considerare. Un astfel de eveniment poate impiedica activitatea unei alte companii, care intr-adevar se focusase pe acel segment de piata.

Aici intervine EDI. Solutiile EDI iti ofera posibilitatea de a lucra in timp real, ceea ce inseamna ca ori de cate ori exista un eveniment care intrerupe mersul normal al lucrurilor, este ceva ce poti face pentru a remedia situatia. Astfel, iti poti ajusta produsul sau serviciul pentru a nu deveni redundant in fata companiei care a intrerupt ritmul obisnuit. Acest lucru iti permite sa ramai competitiv, este ca si cum ai avea un as in maneca.

Industria high-tech are un lant de aprovizionare care seamana cu o matrice

Avand in vedere ca lantul de aprovizionare din aceasta industrie este compus din o multitudine de parti mobile, iar componenta ierarhica este eliminata, acesta se comporta mai mult ca o retea de colaboratori care trebuie sa lucreze indeaproape pentru a-si atinge obiectivele comune.

Unul din cele mai cunoscute branduri high-tech si un exemple excellent pentru situatia descrisa mai sus este Apple, care isi externalizeaza operatiunile de productie altor companii, dintre care multe nu se afla la distante rezonabile. Distanta poate afecta comunicarea si poate prelungi cu mult timpul necesar corectarii unei situatii neplacute. Daca ai o solutie EDI la dispozitie, poti lua in timp util deciziile necesare pentru a preveni posibilele dezastre.

Companiile din industria de high-tech nu isi permit cu siguranta sa ramana in urma si sa isi piarda pozitia avantajoasa pe piata. Daca vrei sa afli mai mult despre cum poti obtine si mentine un ritm bun pe piata, contacteaza-ne.