Stocare și recuperare

« Back to Glossary Index

Stocare și recuperare

 

Stocarea și recuperarea este un concept important în domeniul schimbului electronic de date (EDI). Acest tip de serviciu este utilizat în special în contextul unui sistem de cutie poștală electronică, unde mesajele EDI pot fi stocate temporar până când destinatarul intenționat accesează sistemul și le recuperează. Prin utilizarea funcționalității de stocare și recuperare, se asigură că mesajele EDI rămân disponibile până când destinatarul este pregătit să le primească și să le proceseze.

Utilizare:

Pentru a ilustra modul în care funcționează stocarea și recuperarea, să ne imaginăm un scenariu în care o companie A trimite o factură electronică către compania B. Compania B poate avea un sistem de cutie poștală electronică configurat pentru a primi și a stoca facturile primite. Compania A utilizează funcționalitatea de stocare și recuperare pentru a trimite factura către cutia poștală electronică a companiei B. Factura este stocată în sistemul companiei B până când aceasta accesează cutia poștală electronică și recuperează factura pentru a o procesa în continuare în sistemul lor contabil. Astfel, stocarea și recuperarea asigură că facturile rămân disponibile și nu sunt pierdute înainte de a fi procesate de către destinatar.

Exemplu de cod script:

import EDIconnect

def send_edi_message(message, recipient):
try:
recipient.store_message(message)
except Exception as e:
print(„Error: „, str(e))

def retrieve_edi_message(recipient):
try:
message = recipient.retrieve_message()
# Procesează mesajul recuperat aici
print(„Received message:”, message)
except Exception as e:
print(„Error: „, str(e))

# Utilizare
message = „Electronic Invoice”
recipient = EDIconnect.Recipient(„Company B”)
send_edi_message(message, recipient)
retrieve_edi_message(recipient)

Practici recomandate:

  1. Configurați sistemul de cutie poștală electronică astfel încât să fie securizat și accesibil numai destinatarului intenționat.
  2. Implementați un mecanism de notificare pentru a alerta destinatarul atunci când au mesaje noi disponibile în cutia poștală electronică.
  3. Asigurați un proces de recuperare fiabil și eficient, astfel încât destinatarul să poată accesa rapid și ușor mesajele stocate.
  4. Păstrați mesajele stocate pentru o perioadă adecvată, astfel încât să fie disponibile pentru recuperare într-un interval rezonabil de timp.

Pentru soluții și servicii EDI de încredere, puteți accesa platforma EDIconnect, un furnizor de soluții EDI avansate și eficiente. Prin intermediul EDIconnect, puteți beneficia de funcționalități de stocare și recuperare, precum și de alte servicii esențiale pentru schimbul electronic de date în afaceri.