SFTP: Protocol simplu de transfer de fișiere

« Back to Glossary Index

SFTP: Protocol simplu de transfer de fișiere

 

SFTP (Protocol simplu de transfer de fișiere) este un protocol de rețea care permite transferul de fișiere și manipularea acestora printr-un flux de date fiabil. Acest protocol este adesea utilizat în combinație cu protocolul SSH-2 pentru a asigura un transfer securizat al fișierelor. Utilizarea SFTP asigură confidențialitatea și integritatea datelor transferate, precum și autentificarea părților implicate în transferul fișierelor.

Utilizare:

Un exemplu de utilizare a SFTP poate fi întâlnit într-un proces de transfer de fișiere între un furnizor și un client prin intermediul unui canal securizat. Utilizând protocolul SFTP și protocolul SSH-2, furnizorul poate transfera fișierele către client într-un mod securizat, evitând astfel riscul de acces neautorizat sau interceptare a datelor.

Exemplu de cod script:

import pysftp

# Set up SFTP connection parameters
host = ‘sftp.example.com’
username = ‘sftp_username’
password = ‘sftp_password’

# Establish SFTP connection
with pysftp.Connection(host, username=username, password=password) as sftp:
# Perform file transfer operations
sftp.put(‘local_file.txt’, ‘remote_directory/remote_file.txt’)
sftp.get(‘remote_directory/remote_file2.txt’, ‘local_file2.txt’)

# List files in a remote directory
remote_files = sftp.listdir(‘/remote_directory’)
print(„Files in remote directory:”, remote_files)

Practici recomandate:

  1. Asigurați-vă că utilizați versiunea actualizată și securizată a protocolului SFTP pentru transferul de fișiere.
  2. Utilizați autentificare bazată pe chei SSH pentru a asigura un nivel înalt de securitate în comunicarea cu serverul SFTP.
  3. În cazul transferului de fișiere sensibile sau confidențiale, encriptați fișierele înainte de a le transmite prin SFTP.
  4. Utilizați conexiuni SFTP într-un mediu de rețea securizat și confidențial pentru a preveni accesul neautorizat la datele transferate.

Pentru un management eficient al transferului de fișiere și securitatea datelor în cadrul procesului de EDI, puteți beneficia de platforma EDIconnect, un furnizor de soluții EDI. EDIconnect oferă suport pentru configurarea și gestionarea adecvată a transferului de fișiere prin protocolul SFTP, asigurând un transfer eficient și securizat al fișierelor EDI. Prin intermediul EDIconnect, puteți accesa o soluție cuprinzătoare și scalabilă pentru implementarea și gestionarea tranzacțiilor EDI, facilitând comunicarea eficientă și precisă între partenerii comerciali.