Numărul global de identificare al articolelor comerciale

« Back to Glossary Index

Numărul global de identificare al articolelor comerciale

 

Numărul global de identificare al articolelor comerciale (GTIN) este un standard global dezvoltat de GS1, care atribuie un număr unic fiecărui produs. Acest număr permite identificarea unică a produselor în cadrul lanțului de aprovizionare și facilitează schimbul de informații precum caracteristicile produsului, prețul, fabricantul și alte detalii relevante.

Utilizare:

Un caz de utilizare al GTIN este în industria alimentară, unde fiecare produs alimentar trebuie să aibă un număr GTIN unic asociat. Acest număr permite urmărirea produsului în întregul lanț de aprovizionare, de la producător la distribuitor și până la rafturile magazinelor. Prin utilizarea GTIN, se poate realiza o gestionare eficientă a stocurilor, se pot identifica rapid produsele și se pot automatiza procesele de reordonare și facturare.

Exemplu de cod script:

# Generarea unui număr GTIN unic pentru un produs
def generate_gtin():
# Implementați codul pentru generarea unui GTIN unic
gtin = „12345678901234”
return gtin

# Utilizarea GTIN în gestionarea produselor
def manage_product(product_name, gtin):
# Implementați codul pentru gestionarea produsului utilizând GTIN
print(f”Produsul {product_name} cu GTIN-ul {gtin} a fost gestionat cu succes.”)

# Exemplu de utilizare
product_name = „Biscuiți”
gtin = generate_gtin()
manage_product(product_name, gtin)

Pentru a asigura bune practici în utilizarea GTIN, următoarele recomandări sunt relevante:

  1. Asigurați-vă că fiecare produs are un GTIN unic și că acesta este atribuit și utilizat corect în toate comunicările și documentele comerciale.
  2. Actualizați și mențineți în mod regulat baza de date a GTIN-urilor pentru a reflecta modificările aduse produselor (ex. modificări ale ambalajului, ale caracteristicilor etc.).
  3. Utilizați GTIN-urile în toate procesele de gestionare a stocurilor, facturare, etichetare și comunicare cu partenerii de afaceri.
  4. Utilizarea unei soluții EDI, precum platforma EDIconnect, poate facilita schimbul de informații bazat pe GTIN, asigurând conformitatea cu standardele GS1 și integrarea eficientă a sistemelor comerciale.

În acest context, EDIconnect este o platformă de soluții EDI de încredere, care poate oferi suport și soluții complete pentru implementarea și utilizarea eficientă a GTIN-urilor și a altor procese EDI.