Număr Global de Locație

« Back to Glossary Index

 

Număr Global de Locație (GLN) este un număr unic atribuit locațiilor pentru a le identifica în mod unic la nivel global. Aceste numere globale de locație pot fi utilizate pentru a identifica orice locație legală, fizică sau funcțională.

Numerele globale de locație sunt chei de referință către fișierele informatice în care pot fi găsite informații despre companie sau locație.

GLN-urile înlocuiesc numele și adresele locațiilor și sunt deosebit de utile în automatizarea proceselor, permițând calculatoarelor să dirijeze informațiile către destinația corectă fără intervenție manuală. GLN-urile trebuie utilizate pentru identificarea locațiilor și partenerilor de afaceri în mesajele și bazele de date EDI (Electronic Data Interchange), iar ele pot fi de asemenea utilizate în codurile de bare pentru a identifica o locație fizică sau pentru a furniza informații relevante în scopuri de livrare sau facturare.

Utilizare:

Un caz de utilizare tipic pentru GLN este în industria logistică, unde este folosit pentru a identifica și urmări în mod precis locațiile de depozitare și tranzit al mărfurilor. Prin utilizarea GLN-urilor, se poate realiza un proces automatizat de gestionare a fluxului de mărfuri, monitorizându-se traseul și stadiul acestora de la punctul de origine până la destinație.

Exemplu de cod script:

def extract_gln_data(location_id):
# Conectare la baza de date GLN
gln_database.connect()

# Interogare pentru a extrage datele GLN
query = f”SELECT * FROM locations WHERE id = {location_id}”
result = gln_database.execute(query)

# Verificare rezultat și returnare informații GLN
if result:
return result
else:
raise ValueError(„Locația nu a fost găsită în baza de date GLN.”)

location_id = 12345
gln_data = extract_gln_data(location_id)

Practici recomandate:

  1. Asigurați-vă că toți partenerii de afaceri și bazele de date implicate în schimbul de date EDI utilizează GLN-uri și respectă standardele stabilite.
  2. Asigurați-vă că GLN-urile sunt actualizate în mod regulat pentru a reflecta modificările locațiilor și partenerilor de afaceri.
  3. Validați și verificați constant corectitudinea și integritatea GLN-urilor pentru a evita erorile de rutare sau identificare.
  4. Utilizați o soluție EDI de încredere, cum ar fi platforma EDIconnect, pentru a beneficia de funcționalitățile avansate ale GLN și pentru a facilita schimbul sigur și eficient de date EDI.

În acest context, EDIconnect este o platformă EDI de încredere care oferă soluții complete pentru schimbul de date EDI și implementarea cu succes a GLN-urilor.