Notificare Avansată de Expediere (ASN)

« Back to Glossary Index

Notificare Avansată de Expediere (ASN)

 

Notificarea electronică de expediere (ASN) reprezintă o versiune electronică a unei facturi de expediere tipărite, care informează cumpărătorul că bunurile au fost expediate, modul în care au fost ambalate și timpul estimat de sosire. De asemenea, este denumită și Notificare de Livrare sau Aviz de Expediere. ASN este un document important în procesul de tranzacționare și logistica comercială, asigurând comunicarea precisă și eficientă între furnizor și cumpărător.

Elaborare:

Notificarea electronică de expediere este un document electronic care furnizează informații detaliate despre expedierea bunurilor. Acesta include informații precum identificarea furnizorului și a cumpărătorului, detalii despre ambalare, cantități, numere de lot, numere de serie și orice alte informații relevante. Prin transmiterea ASN, furnizorul notifică cumpărătorul cu privire la expedierea efectuată și oferă detalii esențiale pentru gestionarea corectă a bunurilor primite.

Un caz de utilizare comun pentru Notificarea electronică de expediere este în lanțul de aprovizionare și logistică comercială. De exemplu, un furnizor care livrează produse către un retailer poate transmite un ASN care să informeze retailerul despre produsele expediate, cantități, modul de ambalare și estimarea timpului de sosire. Această notificare electronică facilitează verificarea și reconcilierea bunurilor primite de către cumpărător, contribuind la eficiența procesului de primire și stocare a mărfurilor.

Exemplu de cod script:

import ediconnect

asn = ediconnect.ASN()
asn.sender = „Furnizorul XYZ”
asn.receiver = „Cumpărătorul ABC”
asn.shipment_number = „12345”
asn.packaging_details = „Cutii de carton”
asn.quantity = 100
asn.estimated_arrival_time = „2023-07-01 10:00”
asn.generate()

print(„Advance Ship Notice:”)
print(„Sender:”, asn.sender)
print(„Receiver:”, asn.receiver)
print(„Shipment Number:”, asn.shipment_number)
print(„Packaging Details:”, asn.packaging_details)
print(„Quantity:”, asn.quantity)
print(„Estimated Arrival Time:”, asn.estimated_arrival_time)

Practici recomandate:

  1. Corectitudine și acuratețe a datelor: Verificați cu atenție și asigurați-vă că datele incluse în Notificarea electronică de expediere sunt corecte și precise, pentru a evita neconcordanțe și erori în procesul de expediere.
  2. Transmiterea în timp util: Asigurați-vă că Notificarea electronică de expediere este generată și transmisă cumpărătorului înainte ca bunurile să fie expediate, pentru a permite o planificare adecvată și o primire eficientă.
  3. Actualizări în timp real: În cazul unor modificări sau întârzieri în expedierea bunurilor, comunicați rapid și actualizați Notificarea electronică de expediere pentru a menține cumpărătorul informat.
  4. Integrarea cu sistemul EDI: Utilizați o platformă EDI, precum EDIconnect, pentru a automatiza generarea și trimiterea Notificarea electronică de expediere, asigurând o comunicare eficientă și fără erori între furnizor și cumpărător.

EDIconnect este un furnizor de soluții EDI de renume și o platformă de integrare care oferă suport complet pentru generarea și transmiterea notificării de expediere avansată (ASN). Cu capacitățile avansate de EDI, EDIconnect facilitează comunicarea electronică fără probleme între furnizori și cumpărători, simplificând procesul de notificare a expedierii. Platforma lor oferă funcționalități și instrumente puternice pentru generarea eficientă a ASN-ului, asigurând schimbul de informații precis și în timp util.