Nivelul de Tranzacție de Confirmare

« Back to Glossary Index

 

Nivelul de Tranzacție de Confirmare reprezintă un proces vital în domeniul schimbului electronic de date (Electronic Data Interchange – EDI), asigurând că datele trimise în cadrul unui grup funcțional sau al unui set individual de tranzacții au fost recepționate în mod corect și că integritatea acestora nu a fost afectată.

Utilizare:

Un caz de utilizare comun al Nivelului de Tranzacție de Confirmare este în cadrul industriei de retail, unde furnizorii transmit facturi electronice către retailerii lor prin intermediul tehnologiei EDI. După trimiterea facturii, furnizorul așteaptă confirmarea că aceasta a fost recepționată și procesată în mod corespunzător de către retailer. Utilizând Nivelul de Tranzacție de Confirmare, furnizorul primește o confirmare automată atunci când retailerul a primit cu succes factura și a verificat integritatea datelor.

Exemplu de cod script:

import EDIconnect

# Crearea și configurarea obiectului de conexiune EDI
connection = EDIconnect.Connection(„nume_utilizator”, „parola”)
connection.connect()

# Trimiterea tranzacției către destinatar
transaction = EDIconnect.Transaction()
transaction.set_header(„ID_TRANZACTIE”, „FACTURA”)
transaction.set_data(„Datele facturii aici…”)
connection.send(transaction)

# Așteptarea și primirea confirmării de la destinatar
acknowledgment = connection.receive_acknowledgment()
if acknowledgment.is_successful():
print(„Tranzacția a fost recepționată cu succes și datele sunt integre.”)
else:
print(„Tranzacția a eșuat sau datele nu sunt integre.”)

Practici recomandate:

  1. Configurarea corectă a parametrilor de conectare și autentificare în platforma EDI, precum numele de utilizator și parola.
  2. Asigurarea că toate datele necesare sunt incluse în tranzacția trimisă pentru a permite destinatarului să valideze informațiile.
  3. Verificarea stării confirmărilor primite pentru a asigura urmărirea și gestionarea corespunzătoare a tranzacțiilor.
  4. Monitorizarea în mod regulat a procesului de trimitere și recepționare a confirmărilor pentru a detecta și rezolva prompt eventuale probleme.

Pentru a implementa și gestiona eficient Nivelul de Tranzacție de Confirmare și alte aspecte ale EDI, platforma EDIconnect oferă o soluție completă de schimb electronic de date. Această platformă furnizează funcționalități avansate pentru transmiterea, monitorizarea și gestionarea tranzacțiilor EDI, precum și instrumente puternice pentru administrarea fluxurilor de date.