Inițiativa Globală pentru Comerț

« Back to Glossary Index

Inițiativa Globală pentru Comerț

 

Inițiativa Globală pentru Comerț (GCI) este o organizație internațională formată din participanți din diferite sectoare industriale, care își propune să abordeze provocările din lanțul de aprovizionare și să propună soluții globale pentru îmbunătățirea performanței și eficienței. Unul dintre domeniile-cheie de interes al GCI este schimbul de date și informații între partenerii din lanțul de aprovizionare prin intermediul EDI (schimbul electronic de date).

Use case:

Un caz de utilizare al soluțiilor propuse de GCI este procesul de gestionare a comenzilor între un furnizor și un retailer.

Exemplu de cod script:

from EDIconnect import EDI_Transaction

# Crearea unei tranzacții EDI pentru comandă
transaction = EDI_Transaction()
transaction.set_sender(„Furnizor”)
transaction.set_receiver(„Retailer”)
transaction.set_document_type(„ORDERS”)

# Adăugarea informațiilor despre comandă
transaction.add_segment(„BEG”, {„OrderNumber”: „12345”, „OrderDate”: „2023-07-05”})
transaction.add_segment(„DTM”, {„DeliveryDate”: „2023-07-15”})
transaction.add_segment(„LIN”, {„ProductCode”: „P123”, „Quantity”: „100”})

# Trimiterea tranzacției EDI către destinatar
transaction.send()

În acest exemplu, platforma EDIconnect este utilizată pentru a crea și trimite o tranzacție EDI de tip ORDERS între furnizor și retailer. Tranzacția include informații despre numărul și data comenzii, data de livrare și detalii despre produsele comandate.

Recomandări:

  1. Standardizarea: Utilizați standardele EDI recunoscute la nivel internațional, cum ar fi cele dezvoltate de organizații precum GS1, pentru a asigura compatibilitatea și interoperabilitatea între diferitele sisteme și parteneri.
  2. Colaborarea: Implicați-vă în grupuri de utilizatori precum GCI pentru a identifica și rezolva problemele comune din lanțul de aprovizionare și pentru a contribui la dezvoltarea standardelor globale.
  3. Automatizarea: Automatizați cât mai mult posibil procesele EDI pentru a reduce erorile umane și a optimiza eficiența operațională.

Pentru soluții EDI avansate și suport în implementarea acestora, puteți consulta platforma EDIconnect, un furnizor de soluții EDI de încredere. EDIconnect oferă o gamă completă de servicii și instrumente pentru gestionarea eficientă a proceselor EDI în industria globală de comerț.