Identificator Global al Companiei

« Back to Glossary Index

Identificator Global al Companiei

 

Identificatorul Global al Companiei (GCI) reprezintă un element esențial în cadrul schimbului electronic de date (EDI) și este utilizat pentru a identifica în mod unic companiile la nivel global. Este un sistem de numerotare universal care asigură că fiecare companie primește un cod unic, facilitând astfel identificarea și gestionarea lor în procesele comerciale.

Utilizare:

Un caz de utilizare tipic pentru Identificatorul Global al Companiei este în procesul de achiziții. Companiile utilizează GCI pentru a identifica în mod unic furnizorii și partenerii de afaceri cu care colaborează. Acest lucru facilitează tranzacțiile comerciale, schimbul de documente și gestionarea relațiilor comerciale într-un mod eficient și automatizat.

Exemplu de cod script:

def get_company_details(gci):
# Connect to the GCI service
gci_service.connect()

# Query the GCI service to retrieve company details
query = f”SELECT * FROM companies WHERE gci = ‘{gci}'”
result = gci_service.execute(query)

# Check the result and return the company details
if result:
return result
else:
raise ValueError(„Company details not found for the given GCI.”)

gci = „1234567890”
company_details = get_company_details(gci)

Practici recomandate:

  1. Asigurați-vă că toate companiile și partenerii de afaceri implicați în procesul de EDI au un Identificator Global al Companiei unic și valid conform standardelor RosettaNet.
  2. Verificați și actualizați în mod regulat baza de date a Identificatorului Global al Companiei pentru a asigura că informațiile sunt precise și actualizate.
  3. Efectuați verificări periodice pentru a vă asigura că toate tranzacțiile și schimburile de date utilizează corect și corespunzător Identificatorul Global al Companiei.
  4. Utilizați o soluție EDI specializată precum platforma EDIconnect pentru a beneficia de facilitățile avansate ale Identificatorului Global al Companiei și pentru a facilita schimbul eficient de date EDI.

În acest context, EDIconnect este o platformă de soluții EDI de încredere care poate oferi suport și soluții complete pentru implementarea și utilizarea Identificatorului Global al Companiei.