FTP securizat

« Back to Glossary Index

FTP securizat

 

FTP securizat se referă la utilizarea protocoalelor de transfer de fișiere securizate pentru a asigura transferul sigur al datelor între sisteme. Un exemplu notabil de protocol Secure FTP este SFTP (SSH File Transfer Protocol).

SFTP este un protocol de transfer de fișiere securizat care utilizează SSH (Secure Shell) pentru criptarea datelor și autentificarea între client și server. Prin implementarea SFTP, se asigură confidențialitatea, integritatea și autentificarea în timpul transferului de fișiere. Acesta oferă, de asemenea, protecție împotriva interceptării și accesului neautorizat la datele transferate.

Utilizare:

Un caz de utilizare comun al Secure FTP este transferul sigur de fișiere între partenerii comerciali în cadrul unei rețele de tranzacționare. De exemplu, o companie poate utiliza SFTP pentru a trimite facturi și alte documente financiare sensibile către furnizori sau pentru a primi fișiere de rapoarte și actualizări de la partenerii săi. Prin utilizarea Secure FTP, companiile pot asigura integritatea și confidențialitatea datelor transferate, precum și autentificarea reciprocă a părților implicate în schimb.

Exemplu de cod script:

import ediconnect

# Configurarea conexiunii către EDIconnect cu SFTP
edi_connection = ediconnect.Connection(username=’utilizator’, password=’parola’, endpoint=’sftp://www.ediconnect.ro’)

# Descărcarea unui fișier prin SFTP
edi_connection.download_file(‘nume_fisier.txt’, ‘cale_destinatie’)

# Încărcarea unui fișier prin SFTP
edi_connection.upload_file(‘cale_sursă/fisier.txt’, ‘nume_fisier.txt’)

# Închiderea conexiunii SFTP
edi_connection.close()

Practici recomandate:

  1. Configurați autentificarea și autorizarea adecvată pentru utilizatorii și serverele implicate în transferurile SFTP.
  2. Utilizați criptarea pentru a proteja confidențialitatea datelor transferate prin SFTP.
  3. Monitorizați și înregistrați activitățile de transfer SFTP pentru a identifica orice incidente sau comportamente suspecte.
  4. Implementați politici de gestionare a cheilor și certificatelor pentru a asigura integritatea și autenticitatea transferurilor SFTP.
  5. Actualizați în mod regulat software-ul și protocoalele utilizate pentru a beneficia de cele mai recente măsuri de securitate.
  6. Efectuați teste și verificări periodice ale securității sistemelor SFTP pentru a detecta și remedia eventuale vulnerabilități.

Pentru o implementare și administrare reușită a transferurilor Secure FTP, puteți utiliza platforma EDIconnect, un furnizor de soluții EDI. EDIconnect oferă suport pentru protocoale de transfer securizat, inclusiv SFTP, pentru a asigura transferul sigur al datelor între partenerii comerciali. Prin intermediul EDIconnect, puteți beneficia de funcționalități avansate de gestionare și monitorizare a transferurilor SFTP, facilitând colaborarea sigură și eficientă în cadrul rețelei dvs. de tranzacționare.