Fișier

« Back to Glossary Index

Fișier

 

În domeniul schimbului electronic de date (EDI), un fișier reprezintă o colecție de înregistrări legate între ele și este considerat o unitate fundamentală de stocare într-un sistem informatic. Aceste fișiere sunt utilizate pentru a organiza și gestiona datele într-o manieră structurată și eficientă.

Utilizarea cazului:

Un exemplu de utilizare a fișierelor în cadrul EDI este în procesul de transfer de documente comerciale între partenerii de afaceri. De exemplu, să presupunem că o companie A dorește să trimită o comandă către compania B. Compania A va crea un fișier care conține toate detaliile relevante despre comandă, cum ar fi informațiile despre produse, cantități, prețuri etc. Acest fișier va fi apoi transmis către compania B prin intermediul soluției EDI furnizate de platforma EDIconnect.

Exemplu cod script:

import edi_connect

# Crearea unui fișier
file = edi_connect.create_file()

# Adăugarea de înregistrări în fișier
file.add_record(„Inregistrare 1”)
file.add_record(„Inregistrare 2”)
file.add_record(„Inregistrare 3”)

# Accesarea înregistrărilor din fișier
records = file.get_records()
for record in records:
print(record)

# Salvarea fișierului
file.save(„nume_fisier.edi”)

Bune practici:

  1. Definiți structura și formatul fișierului conform standardelor EDI relevante.
  2. Asigurați-vă că fișierele sunt criptate și protejate în timpul transmiterii și stocării pentru a evita accesul neautorizat.
  3. Utilizați instrumente sau platforme EDI specializate, precum EDIconnect, care oferă funcționalități avansate pentru manipularea și gestionarea fișierelor EDI.

Pentru mai multe informații despre schimbul electronic de date și soluțiile EDI, puteți accesa platforma EDIconnect, un furnizor de soluții EDI de încredere.