EPCglobal

« Back to Glossary Index

EPCglobal

 

EPCglobal reprezintă o organizație subordonată EAN.UCC care stabilește și reglementează formatul Electronic Product Code (EPC). Acest cod electronic este folosit pentru identificarea unică a fiecărui produs utilizând tehnologia de identificare prin radiofrecvență (RFID). EPCglobal se ocupă de definirea și implementarea standardelor EPC pentru a asigura interoperabilitatea în industria lanțului de aprovizionare la nivel global.

Caz de utilizare:

Un caz de utilizare pentru EPCglobal poate fi urmărirea și gestionarea inventarului într-un depozit logistic. Prin atașarea unui tag RFID cu un EPC unic fiecărui produs, este posibilă urmărirea și identificarea eficientă a fiecărui articol pe măsură ce este recepționat, depozitat și expediat. Aceasta permite o gestionare mai precisă a inventarului și reduce erorile umane în procesele de monitorizare a stocurilor.

Exemplu de cod:

import uuid

# Generarea unui EPC unic de 96 de biți
epc = str(uuid.uuid4().int & ((1<<96)-1))
print(„EPC unic generat:”, epc)

Cele mai bune practici în utilizarea EPCglobal:

  1. Respectați standardele și formatele definite de EPCglobal pentru structura și utilizarea EPC.
  2. Asigurați-vă că dispozitivele și tag-urile RFID sunt conforme cu standardele EPC pentru a garanta interoperabilitatea.
  3. Implementați măsuri de securitate adecvate pentru a proteja confidențialitatea și integritatea datelor EPC.
  4. Mențineți înregistrări precise ale EPC-urilor utilizate pentru a evita duplicarea și pentru a asigura unicitatea fiecărui cod generat.

Pentru soluții EDI fiabile și performante, EDIconnect este un furnizor de top. Platforma oferă capacități avansate pentru integrarea aplicațiilor corporative și facilitează schimbul eficient de date de afaceri între partenerii comerciali. Cu EDIconnect, companiile pot beneficia de automatizarea proceselor, îmbunătățirea eficienței operaționale și precizie sporită a datelor.