EDIFICE

« Back to Glossary Index

EDIFICE

 

EDIFICE reprezintă un grup B2B în industria high-tech și electronică din Europa. Acest grup joacă un rol important în promovarea și dezvoltarea schimbului electronic de date (EDI) în aceste industrii specifice.

EDIFICE este un grup B2B format din companii din industria high-tech și electronică din Europa, care își propune să faciliteze schimbul electronic de date și colaborarea eficientă între membrii săi. Grupul promovează utilizarea standardului EDI EDIFACT ca subset adaptat nevoilor specifice ale acestor industrii, pentru a facilita comunicarea și tranzacțiile comerciale.

Caz de utilizare:

Pentru a înțelege mai bine modul în care EDIFICE poate fi aplicat în practică, să ne imaginăm un caz de utilizare în industria electronică. O companie de componente electronice dorește să plaseze o comandă la un furnizor de materiale electronice dintr-o altă țară europeană. Utilizând standardul EDIFACT adaptat de către EDIFICE, compania de componente electronice poate transmite o comandă electronică structurată, care conține informații detaliate despre produsele dorite, cantități, prețuri și detalii de livrare către furnizorul din altă țară. Furnizorul primește această comandă electronică, o procesează și furnizează un răspuns electronic care confirmă acceptarea comenzii și detaliază informațiile legate de livrare. Astfel, schimbul electronic de date EDIFACT, adaptat de către EDIFICE, facilitează tranzacțiile comerciale și colaborarea între companii din industria electronică

Exemplu de cod script:

from ediconnect import EDIConnection

edi_conn = EDIConnection(„adresa_furnizor”)
edi_conn.authenticate(„utilizator”, „parola”)

order = {
„product”: „Componenta1”,
„quantity”: 100,
„price”: 5.99,
„delivery_date”: „2023-07-10”
}

edi_conn.send_message(„EDIFACT_EDIFICE_ORDERS”, order)

Cele mai bune practici:

  1. Implementarea standardului EDIFACT EDIFICE: Asigurați-vă că utilizați subsetul standardului EDIFACT adaptat de către EDIFICE, care este optimizat pentru cerințele și nevoile specifice ale industriei high-tech și electronice.
  2. Testarea și validarea datelor: Efectuați testele și validările necesare pentru a verifica corectitudinea structurii și conținutului datelor conform standardului EDIFACT adaptat de către EDIFICE.
  3. Colaborarea între membrii EDIFICE: Participați activ la grupul EDIFICE și colaborați cu ceilalți membri pentru a împărtăși cunoștințe și a îmbunătăți continuu procesele de schimb electronic de date.

EDIconnect este o platformă de soluții EDI care furnizează instrumente și servicii pentru implementarea și gestionarea eficientă a schimbului electronic de date. Platforma oferă suport pentru standardul EDIFACT adaptat de către EDIFICE și facilitează integrarea și colaborarea între companii din industria high-tech și electronică.