EDI peste Internet

« Back to Glossary Index

EDI peste Internet

 

EDI peste Internet este un protocol special dezvoltat pentru a permite schimbul de informații într-un mediu descentralizat și distribuit. Protocolul a fost proiectat de către Internet Engineering Task Force (IETF) și este utilizat pentru a transmite schimbul electronic de date prin intermediul emailului și al Internetului. Există două versiuni principale ale acestui protocol: Applicability Statement 1 (AS1) și Applicability Statement 2 (AS2).

Caz de utilizare:

Pentru a ilustra modul în care EDI peste Internet poate fi aplicat în practică, să luăm în considerare un caz de utilizare în industria logistică. Să presupunem că o companie de transport dorește să trimită un aviz de expediere electronic către un partener de afaceri. Utilizând protocolul EDI peste Internet, compania de transport poate genera un aviz structurat electronic, care conține informații detaliate despre expediere, produsele transportate, cantități și detalii de livrare. Acest aviz de expediere este apoi transmis către partenerul de afaceri prin intermediul emailului și al protocolului AS2, asigurându-se că informațiile sunt transmise într-un mediu securizat și că expeditorul primește confirmarea de primire.

Exemplu de cod script:

from ediconnect import EDIConnection

edi_conn = EDIConnection(„partner_address”)
edi_conn.authenticate(„username”, „password”)

shipping_notice = {
„shipment_id”: „123456”,
„products”: [„Product1”, „Product2”],
„quantity”: [10, 5],
„delivery_date”: „2023-07-10”
}

edi_conn.send_message(„AS2_SHIPPING_NOTICE”, shipping_notice)

Cele mai bune practici:

  1. Configurare și autentificare corectă: Asigurați-vă că setați și configurați corect conexiunile și autentificarea pentru a permite schimbul de date într-un mediu sigur.
  2. Criptarea datelor: Folosiți criptarea pentru a proteja informațiile transmise în timpul schimbului electronic de date.
  3. Monitorizarea și gestionarea erorilor: Implementați un sistem de monitorizare și gestionare a erorilor pentru a identifica și remedia problemele în timp util.

EDIconnect este o platformă de soluții EDI care oferă instrumente și servicii pentru implementarea și gestionarea eficientă a schimbului electronic de date. Platforma EDIconnect suportă protocolul EDI peste Internet și facilitează integrarea și colaborarea între companii.