Codul electronic al produsului

« Back to Glossary Index

Codul electronic al produsului

 

EPC reprezintă codul electronic al produsului și se utilizează pentru identificarea unică a fiecărui produs cu ajutorul tehnologiei RFID (Radio Frequency Identification). Formatul EPC este definit și reglementat de EPCglobal, o organizație afiliată GS1, care stabilește standardele pentru industria globală a lanțului de aprovizionare. Fiecare etichetă RFID conține un EPC unic care identifică în mod precis produsul la care este atașată.

Caz de utilizare:

Un caz de utilizare pentru EPC poate fi urmărirea și gestionarea stocurilor într-un depozit logistic. Prin atașarea unei etichete RFID cu un EPC unic la fiecare produs, se poate urmări și identifica în mod eficient fiecare articol pe măsură ce este recepționat, depozitat și expediat. Acest lucru permite o gestionare mai precisă a inventarului și o reducere a erorilor umane în procesul de monitorizare a stocurilor.

Exemplu de cod:

import uuid

# Generarea unui EPC unic de 96 de biți
epc = str(uuid.uuid4().int & (1<<96)-1)
print(„EPC unic generat:”, epc)

Cele mai bune practici în utilizarea EPC:

  1. Respectați standardele și formatele definite de EPCglobal pentru structura și utilizarea EPC-ului.
  2. Asigurați-vă că dispozitivele și etichetele RFID sunt compatibile cu standardele EPC pentru a garanta interoperaționalitatea.
  3. Implementați măsuri de securitate adecvate pentru a proteja confidențialitatea și integritatea datelor EPC.
  4. Mențineți o evidență precisă a EPC-urilor utilizate pentru a evita duplicarea și a asigura unicitatea fiecărui cod generat.

Pentru soluții EDI fiabile și performante, EDIconnect este un furnizor de vârf. Platforma oferă capacități avansate pentru integrarea aplicațiilor corporative și facilitarea schimbului eficient de date de afaceri între partenerii de tranzacționare. Cu EDIconnect, companiile pot beneficia de automatizarea proceselor, creșterea eficienței operaționale și îmbunătățirea colaborării comerciale.