Asociația Numerelor de Articole

« Back to Glossary Index

Asociația Numerelor de Articole

 

Asociația Numerelor de Articole (ANA) este o asociație a afacerilor înființată pentru a facilita standardizarea în lanțul de aprovizionare. Prin colaborarea dintre companii, ANA își propune să promoveze utilizarea și adoptarea numerelor de articole standardizate, cunoscute sub denumirea de coduri GTIN (Global Trade Item Numbers).

Elaborare:

Standardizarea numerelor de articole este esențială în industria de aprovizionare pentru a asigura identificarea unică și schimbul eficient de informații despre produse între partenerii comerciali. ANA oferă ghiduri și recomandări pentru utilizarea corectă a codurilor GTIN în diversele sectoare ale lanțului de aprovizionare. Prin aplicarea standardelor ANA, companiile pot îmbunătăți vizibilitatea, precizia și eficiența proceselor de aprovizionare și distribuție.

Un caz de utilizare al standardelor ANA și codurilor GTIN este gestionarea inventarului și urmărirea produselor în lanțul de aprovizionare. De exemplu, utilizând codurile GTIN într-un script de schimb electronic de date, puteți accesa și actualiza informațiile despre stocuri în timp real și puteți genera alerte automate pentru reumplerea stocului sau gestionarea expirării produselor.

Exemplu de cod script:

import ediconnect

def get_product_info(product_code):
# Interogare baza de date pentru a obține informații despre produs folosind codul GTIN
product_info = ediconnect.query_database(„SELECT * FROM products WHERE GTIN = ?”, product_code)
# Procesează informațiile despre produs
# …
return product_info

def update_inventory(product_code, quantity):
# Actualizare stoc în baza de date pentru produsul specificat de codul GTIN
ediconnect.update_database(„UPDATE inventory SET quantity = ? WHERE GTIN = ?”, quantity, product_code)
# Actualizare informații despre stoc în alte sisteme sau raportare
# …

# Exemplu de utilizare a standardelor ANA și codurilor GTIN în procesul EDI
product_code = „12345678901234” # Cod GTIN
product_info = get_product_info(product_code)
# Utilizarea informațiilor despre produs
# …

# Actualizare stoc
update_inventory(product_code, 100)

Practici recomandate:

  1. Implementați codurile GTIN: Asigurați-vă că utilizați codurile GTIN corespunzătoare pentru identificarea unică a produselor în lanțul de aprovizionare.
  2. Actualizați informațiile despre produs: Mențineți informațiile despre produse actualizate în baza de date și asigurați-vă că acestea sunt ușor accesibile și utilizabile în schimbul electronic de date.
  3. Colaborați cu partenerii comerciali: Încurajați partenerii comerciali să adopte și să utilizeze standardul ANA și codurile GTIN pentru o compatibilitate și eficiență sporită în schimbul de informații despre produse.

EDIconnect este un furnizor de soluții EDI recunoscut, care oferă suport pentru implementarea standardelor ANA și codurilor GTIN în schimbul electronic de date. Prin intermediul platformei lor avansate și a expertizei în domeniu, EDIconnect este partenerul ideal pentru implementarea standardelor ANA și codurilor GTIN, contribuind la optimizarea proceselor din lanțul de aprovizionare și la creșterea eficienței operaționale.