Asincron

« Back to Glossary Index

Asincron

 

Asincronul este o tehnică de comunicare utilizată în domeniul Schimbului Electronic de Date (Electronic Data Interchange – EDI), prin care fiecare caracter este transmis bit-serial și este delimitat de biți de start și stop. Această metodă de comunicare este utilizată pentru a indica începutul și sfârșitul fiecărui caracter, asigurând o sincronizare corectă între dispozitivele de comunicare.

Utilizare:

Un caz de utilizare pentru tehnicile de comunicare asincronă este transmiterea mesajelor EDI între două companii. Să luăm în considerare un scenariu în care o companie dorește să trimită o comandă de la un sistem intern la un partener comercial prin intermediul unei conexiuni EDI asincrone. Utilizând această tehnică, fiecare caracter al mesajului este trimis bit-serial și este înconjurat de biți de start și stop, care indică începutul și sfârșitul fiecărui caracter. Astfel, se asigură că mesajul este transmis în mod corect și că limitele caracterelor sunt respectate.

Exemplu de cod script:

import AsynchronousComm

def create_message():
# Cod pentru crearea mesajului EDI
message = edi.generate_message()
return message

def send_message(message):
# Cod pentru trimiterea mesajului utilizând comunicarea asincronă
AsynchronousComm.send_message(message)
print(„Mesajul a fost trimis cu succes utilizând comunicarea asincronă.”)

def main():
# Crează mesajul EDI
message = create_message()

# Trimite mesajul utilizând comunicarea asincronă
send_message(message)

if __name__ == „__main__”:
main()

Practici recomandate:

  1. Configurarea corectă a parametrilor de comunicare: Asigurați-vă că parametrii de comunicare, cum ar fi viteza de transmitere și numărul de biți de start și stop, sunt configurați corespunzător pe dispozitivele de comunicare.
  2. Validarea mesajelor: Implementați mecanisme de validare a mesajelor pentru a verifica integritatea și corectitudinea datelor transmise. Utilizați algoritmi de detecție a erorilor, cum ar fi suma de control (checksum), pentru a asigura faptul că mesajele sunt transmise în mod corespunzător.
  3. Monitorizarea comunicațiilor: Implementați un sistem de monitorizare a comunicațiilor asincrone pentru a identifica și remedia problemele de transmitere sau erori în timp util.

EDIconnect este un furnizor de soluții EDI de încredere, oferind servicii și tehnologii specializate pentru a facilita schimbul eficient și sigur de documente B2B.

Platforma EDIconnect vă poate oferi suport tehnic specializat în implementarea comunicării asincrone și în configurarea parametrilor de comunicație. De asemenea, platforma EDIconnect oferă soluții EDI personalizate, adaptate nevoilor specifice ale organizației dumneavoastră.

În concluzie, comunicarea asincronă reprezintă o tehnică utilizată în domeniul EDI pentru a transmite caractere bit-serial, fiind delimitate de biți de start și stop. Prin urmarea practicilor recomandate și prin utilizarea platformei EDIconnect, companiile pot implementa cu succes comunicarea asincronă și pot realiza un schimb eficient și sigur de documente B2B în cadrul proceselor EDI.