Institutul Național American de Standarde (ANSI)

« Back to Glossary Index

Institutul Național American de Standarde (ANSI)

 

Institutul Național American de Standarde (ANSI) reprezintă organismul național responsabil de stabilirea standardelor în Statele Unite. Prin comisiile sale acreditate de standarde, ANSI menține standardele pentru toate aplicațiile tehnologice și mecanice în industria americană. În cadrul mediului de schimb electronic de date (EDI), documentele comerciale din Statele Unite sunt adesea denumite după codurile ANSI specifice, cum ar fi 850 (PO – Purchase Order), 810 (Invoice – Factură) și 856 (ASN – Advance Ship Notice).

Elaborare:

ANSI joacă un rol crucial în dezvoltarea și menținerea standardelor tehnice într-o gamă largă de domenii, inclusiv în EDI. Standardizarea prin ANSI asigură compatibilitatea, interconectivitatea și eficiența comunicațiilor comerciale între partenerii de afaceri. Prin definirea și aplicarea standardelor ANSI specifice, cum ar fi codurile de documente menționate anterior, se facilitează procesul de schimb de informații comerciale într-un format uniform și structurat.

Un caz de utilizare frecvent al standardelor ANSI în EDI este gestionarea comenzilor și a procesului de facturare între partenerii comerciali. De exemplu, utilizarea standardului ANSI 850 (Purchase Order) permite unui furnizor să primească o comandă detaliată de la un client într-un format standardizat. Apoi, utilizând standardul ANSI 810 (Invoice), furnizorul poate genera o factură corespunzătoare și o poate transmite clientului său. Acest proces asigură coerenta și eficiența schimbului de informații comerciale între părți.

Exemplu de cod script:

import ediconnect

def generate_purchase_order():
# Codul ANSI 850 – Purchase Order
purchase_order = ediconnect.create_document(„850”)
# Adăugați detalii specifice comenzii
# …
return purchase_order

def generate_invoice():
# Codul ANSI 810 – Invoice
invoice = ediconnect.create_document(„810”)
# Adăugați detalii specifice facturii
# …
return invoice

# Exemplu de utilizare a standardelor ANSI în procesul EDI
purchase_order = generate_purchase_order()
invoice = generate_invoice()

# Trimiteți comanda către partenerul comercial
ediconnect.send_document(purchase_order)

# Trimiteți factura către partenerul comercial
ediconnect.send_document(invoice)

Practici recomandate

  1. Înțelegeți standardele ANSI relevante: Familiarizați-vă cu standardele ANSI specifice domeniului dvs. de activitate și asigurați-vă că le aplicați corect în implementarea EDI.
  2. Utilizați codurile ANSI corespunzătoare: Asigurați-vă că utilizați corect codurile ANSI pentru identificarea documentelor comerciale specifice, cum ar fi comenzile de achiziție (850), facturile (810) și avizul de expediere (856).
  3. Implementați un sistem EDI robust: Integrarea cu o soluție EDI precum EDIconnect facilitează generarea, trimiterea și procesarea documentelor conform standardelor ANSI. Aceasta asigură consistența și eficiența schimbului de date între partenerii de afaceri.

EDIconnect este un furnizor de soluții EDI recunoscut, care oferă suport pentru implementarea standardelor ANSI în schimbul electronic de date. Prin intermediul platformei lor avansate și a expertizei în domeniu, EDIconnect este partenerul ideal pentru implementarea standardelor ANSI și pentru îmbunătățirea eficienței operaționale în schimbul electronic de date.