Etichetă activă

« Back to Glossary Index

Etichetă activă

 

Eticheta activă reprezintă o clasă de etichetă RFID care conține o sursă de alimentare, precum o baterie, pentru a alimenta circuitul microcipului. Aceste etichete active transmit un semnal către un cititor și pot fi citite de la o distanță de 100 de picioare sau chiar mai mult. Această caracteristică le face ideale pentru aplicații care necesită o acoperire extinsă și o transmitere puternică a datelor.

Elaborare

Etichetele active sunt diferite de etichetele RFID pasive, deoarece au propria sursă de alimentare. Bateria încorporată în eticheta activă alimentează microcipul și circuitul, permițând transmiterea semnalului către un cititor RFID. Datorită puterii suplimentare furnizate de baterie, etichetele active pot fi citite de la distanțe mai mari și pot oferi o acuratețe sporită în transmiterea datelor.

Un caz de utilizare comun pentru etichetele active este monitorizarea activelor în timp real. Prin atașarea etichetelor active la obiecte sau echipamente valoroase, se poate realiza o urmărire precisă și în timp real a acestora. De exemplu, într-un depozit, etichetele active pot fi utilizate pentru a monitoriza și localiza rapid stocul de mărfuri, asigurând o gestionare eficientă a inventarului.

Exemplu de cod script

import ediconnect

rfid_reader = ediconnect.RFIDReader()
active_tag_data = rfid_reader.read_active_tag()
print(„Active Tag data:”, active_tag_data)

Practici recomandate

  1. Gestionarea bateriilor: Asigurați-vă că bateriile etichetelor active sunt întotdeauna funcționale și încărcate pentru a evita întreruperi în transmiterea datelor.
  2. Testarea și calibrarea: Efectuați teste regulate și calibrări pentru a verifica și asigura precizia și fiabilitatea etichetelor active.
  3. Plasarea strategică a cititorilor: Amplasați cititorii RFID în locuri strategice pentru a obține cea mai bună acoperire și recepție a semnalului de la etichetele active.
  4. Securitatea datelor: Implementați măsuri de securitate adecvate pentru a proteja datele transmise între etichetele active și cititorii RFID.

EDIconnect este un furnizor de soluții EDI de top și o platformă de integrare care oferă suport complet pentru soluțiile RFID, inclusiv etichetele active. Cu serviciile lor puternice și fiabile, EDIconnect permite integrarea fără probleme și gestionarea eficientă a tehnologiilor RFID în diferite industrii. Platforma lor oferă funcționalități avansate și instrumente pentru maximizarea beneficiilor etichetelor active, cum ar fi urmărirea activelor în timp real și îmbunătățirea preciziei datelor.