EDI trece testul timpului

EDI exista pe piata inca din anii ’70 si a castigat atat de multa popularitate incat este in prezent alegerea principala a companiilor care isi doresc solutii de integrare care sa le adreseze nevoile de business, printre care cele mai comune sunt nevoia unei transmisii mai rapide a documentelor intre autoritatile de reglementare, parteneri de afaceri si clienti.

Sursa: https://ichef.bbci.co.uk/images/ic/480×270/p01l4hsk.jpg

Cu toate ca EDI s-a confruntat cu aparitia unor solutii noi si mai puternice, aceasta tehnologie s-a mentinut in fruntea competitiei si continua sa faca astfel si in prezent. Cu toate ca EDI a evoluat din momentul aparitiei sale pe piata, aceasta tehnologie inca opereaza cu aceleasi concepte de baza, printre care sunt si standardele.

Beneficiile EDI

EDI a cunoscut asemenea rate de adoptare tocmai datorita multelor beneficii pe care le prezinta. Companiile au fost dintotdeauna atrase de faptul ca EDI elimina mare parte din elementul uman in procesul transmiterii datelor, care mai departe ajuta la eliminarea erorilor care se strecurau in mod inevitabil. Aceste erori au potentialul de a fi cu adevarat distrugatoare pentru o companie, intrucat duc la pierderi de date si la aparitia breselor de securitate.

Totul s-a accelerat odata cu aparitia EDI: nu mai trebuia sa astepti zile intregi pentru ca o tranzactie financiara sa fie finalizata – in schimb, acum putea fi incheiata in doar cateva minute, nu mai era nevoie sa printezi, sa trimiti sau sa primesti documente de hartie, totul a fost automatizat si a devenit super rapid.

Odata ce tehnologia a inceput sa se dezvolte, a aparut si nevoia ca standardele sa fie specifice fiecarei industrii, impreuna cu subdiviziunile sale.

EDI a evoluat cu o asemenea viteza si eficienta incat sunt acum pe piata in jur de 50 de standarde EDI. In plus, a reusit de asemenea sa inglobeze si sa profite de avantajele unor tehnologii precum codarea XML.

Companiile inca se bazeaza pe aceasta tehnologie, ajutandu-le sa creeze lanturi de aprovizionare responsive si flexibile. Tocmai de aceea, putem spune ca EDI isi va mentine o pozitie avansata pe piata si de-acum incolo.