EDI promoveaza trasabilitatea

Exista industrii ale caror activitati sunt legate in principal de siguranta produselor pe care le promoveaza. Printre ele sunt industria farmaceutica si cea alimentara: producatorii acestor sectoare de activitate trebuie sa ia multe masuri pentru a se asigura ca produsele pe care le primesc consumatorii sunt sigure si nu vor cauza probleme de sanatate.

Aceste companii pot trasa toate produsele lor perisabile cu ajutorul unui software EDI. Industriile alimentara si farmaceutica pot ramane trasabile si sigure cu ajutorul solutiilor EDI oferite in prezent de furnizorii EDI existenti pe piata.

Sursa: https://new.ediconnect.ro/wp-content/uploads/2021/10/mod7_2.jpg

In activitatea lor, producatorii din industriile farmceutica urmaresc, de regula, patru obiective. Mai jos vom elabora aspectele pe care se focuseaza cel mai adesea acesti producatori atunci cand fac afaceri:

  • Isi doresc sa reduca din cantitatea de deseuri si sa fie eficienti. In cadrul ambelor industrii, stocarea este esentiala, mai ales in cazul in care produselor pastrate in conditii improprii pot cauza probleme serioase de sanatate sau, in cazul produselor farmaceutice, isi pot pierde eficacitatea.
  • Isi doresc sa pastreze un nivel inalt al satisfactiei clientilor. Cu toate acestea, clientii trebuie sa aiba garantia si sa simta ca produsele pe care le vor achizitiona nu le va dauna.
  • Isi doresc sa ofere un nivel inalt de disponibilitate clientilor lor. Locatiile fizice de desfacere trebuie sa aiba intotdeauna un nivel crescut de marfa disponibila imediat clientilor pentru a mentine satisfactia la un nivel inalt si pentru ca astfel sa se mentina inaintea competitorilor pe piata. Clientii isi doresc produse care au fost transportate in siguranta si care le sunt disponibile la cele mai mici preturi de pe piata.
  • Nu in ultimul rand, pentru producatori totul se pierde fara trasabilitate. Lantul de aprovizionare trebuie sa fie transparent si sa functioneze eficient in toate sensurile. Trebuie sa poti sti in orice moment traseul parcurs de un anumit produs, inca din momentul in care a fost conceput, pana cand a fost achizitionat de catre un client. Trasabilitatea este cu atat mai importanta in prezent, avand in vedere ca lantul de aprovizionare a capatat o trasatura globala.

Trasabilitatea exista de secole intregi, iar pana de curand, in era pre-PC, era facuta in mod traditional, cu harte si pix. Inca de cand oamenii au inceput sa faca comert, au si notat informatiile aferente tranzactiei respective si le-au stocat in siguranta pentru a le accesa pe viitor.

Cu toate acestea, hartia nu a inspirat niciodata prea multa incredere. Este foarte perisabila si necesita eforturi uriase pentru a fi stocata si manevrata. De indata ce au aparut calculatoarele, a devenit mai simplu sa gasesti informatia de care ai nevoie si sa stochezi in siguranta documentele. Cu toate acestea, inca era loc de imbunatatiri. La inceput, sistemele EDI erau lente si greoaie. Dar tehnologia a avansat, iar trasabilitatea este acum un obiectiv mai usor de atins ca niciodata.

Tehnologia cloud a jucat un rol foarte important in acest avans tehnologic si a dat un imbold sistemelor EDI. Acest lucru inseamna ca toate datele lantului de aprovizionare sunt mai sigure si accesibile ca niciodata. Continuand aceasta idee, exista si sisteme EDI hibrid sau non-cloud care ofera aceleasi capabilitati, precum si o transparenta uriasa la nivelul lantului de aprovizionare.

Industriile farmaceutica si alimentara sunt mai echipate ca niciodata pentru a putea trasa toate datele importante, ramanand in acelasi timp competitive si eficiente. Daca vrei sa afli mai multe, contacteaza-ne.