Cum sa alegi providerul de servicii EDI potrivit companiei tale

Te afli poate la un punct in care te-ai hotarat ca e mai bine sa pasezi unei terte parti toate activitatile legate de intretinerea unui sistem EDI. Acum ca ai facut primul pas, va trebui doar sa identifici providerul de servicii EDI care este potrivit pentru compania ta.

Sursa: https://image.freepik.com/free-vector/choosing-candidate_23-2147503010.jpg

Din pacate, nu poti pur si simplu sa mergi la compania care detine monopolul pe piata si sa o alegi ca si provider EDI – nu exista o asemenea companie pentru ca nu exista o asemenea solutie universala. Fiecare provider de servicii acopera doar anumite industrii si cunoaste specificitatile aplicabile lor, astfel ca va trebui sa o alegi pe aceea care este cea mai pregatita in domeniul tau. Pe langa asta, va trebui sa le analizezi planurile tarifare si sa vezi cum se incadreaza in bugetul pe care ti l-ai propus tu.

Experienta este intotdeauna un bonus

Nevoile tale EDI trebuie adresate de catre specialistul potrivit – acesta trebuie sa aiba experienta in industria ta si trebuie sa fi intalnit majoritatea situatiilor pe care le-ai putea intampina si tu pe viitor. Task-ul tau de a gasi providerul potrivit de servicii EDI va fi dificila in mod deosebit daca firma ta activeaza intr-o zona nisata. Providerul tau trebuie sa aiba un istoric favorabil si verificabil – exact atu-urile care le da un avans pe piata, in fata competitorilor.

Preturile vorbesc de la sine

Pe cat de tentante sunt preturile mici, pe atat de clar pot indica existent unor servicii incomplete, daca nu chiar de slaba calitate. Acestea pot acoperi doar serviciile de baza, dar in cele din urma se poate sa nu beneficiezi de training, suport sau colaborarea cu noi parteneri. Acestea sunt servicii importante care nu ar trebui privite ca si beneficii suplimentare, ci ca si servicii vitale, de baza, de la bun inceput.

In acest fel, nu te vei confrunta cu situatii neplacute, de genul celora in care trebuie sa platesti pentru ceva ce credeai ca este inclus in tariful suplimentar. Ai nevoie de experti care chiar te pot ajuta ori de cate ori te simti impotmolit, in loc sa iti arate ce poti face pentru a rezolva singur situatia.

Angajamentul pe termen- lung este o cerinta aplicabila ambelor parti

Daca vrei sa pornesti in aceasta calatorie impreuna cu providerul tau de servicii EDI, va trebui ca acesta sa fie stabil si serios. De asemenea, va trebui sa ai o dovada ca ei vor exista acolo si pe viitor. Pentru a face asta, va trebui sa verifici ‘acreditarile’ providerului respectiv, sa vorbesti cu clientii sai fideli si sa afli de ce inca sunt acolo, precum si ce functioneaza pentru ei. Retentia de clienti este un indicator grozav pentru succesul si stabilitatea unei companii.

Si pentru ca vorbim despre tehnologie, este important sa ne asiguram ca solutia oferita de providerul tau EDI este una care va genera rezultate bune si pe viitor, precum si ca se va adapta bine modificarilor care apar in timp. Bineinteles, nu orice provider EDI iti poate oferi asta – tocmai de aceea trebuie sa faci research serios. Flexibilitatea si adaptabilitatea sunt esentiale si trebuie mentionate ca si criteria importante in negocierea ta cu providerul EDI.

Providerul EDI potrivit pentru afacerea ta te asteapta – trebuie doar sa identifici care sunt nevoile si prioritatile tale.