Cum poti beneficia daca alegi sa implementezi EDI la cererea clientului?

Daca ai o afacere si activezi pe piata de ceva timp, probabil stii deja ca a gestiona o afacere nu este o sarcina simpla. Este chiar posibil ca pe langa provocarile deja firesti din domeniu, sa te fi izbit deja de un client care iti cere sa implementezi EDI, ca si conditie pentru a putea continua sa faceti afaceri impreuna. Cu siguranta te simti ca prins intre ciocan si nicovala, dar sa stii care sunt potentialele beneficii te poate ajuta sa iei decizia mai usor:

Sursa: http://www.startupist.com/2014/11/07/the-importance-of-business-networking-for-entrepreneurs/

      1. Mai multe comenzi din partea clientilor deja existenti

Ascultarea cerintelor clientilor tai, precum si reactia ta pozitiva ii va incuraja sa vada ca relationarea cu tine este deschisa si facila. Pentru afacerea ta, acest lucru inseamna mai multe comenzi si deci, venituri mai mari.

     2. Avansare pe piata

Prin dezvoltarea abilitatilor tale EDI, vei dobandi cu siguranta un avans in fata competitorilor tai, putand astfel sa oferi potentialilor clienti servicii de top. Castigarea pietei de partea ta se face cu pasi mici.

     3. Imbunatatirea fluxului de numerar si accelerarea platilor

Cu cat mai rapid poti procesa facturile, cu atat mai rapid vei putea incasa platile. Implementarea EDI inseamna un procentaj mai mare al datelor corecte si complete, ceea ce determina ulterior un timp mai scurt de procesare a documentelor.

     4. Imbunatatirea relatiilor cu clientii

Relatiile de afaceri sunt foarte similare relatiilor noastre personale – trebuie sa ai grija de ele pentru a le mentine aspectul pozitiv. Orice client al tau va fi incantat sa auda un ‘da’ rasunator la oricare din urmatoarele intrebari pe care ar putea sa ti le adreseze:

‘Vreau sa stiu cand va ajunge comanda noastra si ce este inclus in transport. Ne puteti trimite Avizul de Expeditie?’

‘Puteti primi comenzile noastre de achizitie via EDI?’

‘Ne intereseaza sa dobandim o productivitate mai mare la nivelul depozitelor si centrelor noastre de distributie. Puteti utiliza etichete cu coduri de bare pentru transporturile voastre pentru a le scana la primire?’

Toate aceste aspecte demonstreaza faptul ca a alege implementarea EDI la cerinta clientului este o situatie benefica pentru toate partile implicate, care te avantajeaza indiferent daca activezi pe piata ca si achizitor sau furnizor. Daca vrei sa afli mai multe, contacteaza-ne.