Cum pot fi imbunatatite lanturile de aprovizionare din industria de sanatate?

Nu exista un alt lant de aprovizionare care sa fi fost impactat mai puternic decat cel din industria de sanatate, din nevoia de a fi in conformitate cu normele si standardele privind sanatatea, comunicarea si siguranta datelor. Este vorba mai degraba de un cerc vicios pentru ca pe de o parte exista norme care trebuie respectate astfel incat toata infrastructura medicala trebuie updatata, in timp ce de cealalta parte fiecare astfel de nou upgrade vine cu complexitati care pana in momentul respectiv nu existau.

Sursa: https://tokbox.com/blog/key-technology-challenges-for-the-healthcare-industry/

Un alt impas in care se afla industria de sanatate se invarte in jurul faptului ca finantarea de obicei este orientata catre pacientul in sine si catre cercetare, lasand astfel prea putine resurse spre a fi alocate unei transformari digitale majore.

Totusi, exista o abordare a pasilor mici pe care aceste organizatii o pot lua pentru a avea un lant de aprovizionare integrat. Marile realizari pot fi atinse cu pasi mici, dar siguri. Mai jos am descris cativa pasi directi si usor de urmat care vor da rezultate fantastice in termen lung:

  1. Incepe cu EDI

Pe masura ce industriile avanseaza usor-usor spre digitalizare si automatizare, si industria de sanatate se reorganizeaza spre a fi mai orientata pe date. Organizatiile medicale trebuie sa atinga interoperabilitate maxima a documentelor, intrucat are de-a face zilnic cu fisele pacientilor, iar orice timp economisit poate face o diferenta majora in unele cazuri. Aceste documente trebuie trimise si primite rapid, calatorind in acelasi timp in conditii de maxima siguranta. In plus, aceste documente trebuie sa poata fi deschise si citite in orice medium, trebuie sa existe compatibilitate totala intre sisteme.

Avand la dispozitia lor instrumente B2B si EDI, companiile medicale pot accelera atat procesele de afaceri, cat si rulajul stocurilor – lucru care va duce in cele din urma la o reducere semnificativa a costurilor.

Ai luat in considerare faptul ca daca aplicatiile tale front-end ar fi integrate cu lantul de aprovizionare, ai obtine o mai mare vizibilitate si un mai bun control asupra modului in care sunt alocate si cheltuite resursele?

Organizatiile pot avea astfel acces la informatii clare atunci cand isi dores sa isi identifice costurile medii, cum pot fi ele reduse etc.

  1. Gandeste-te la pacienti si opteaza pentru o integrare B2B

Desi exista prea putine similaritati intre clientii obisnuiti business si pacientii medicali, a venit momentul sa incepi sa ii privesti la fel si sa le acorzi mai multa influenta si putere. Daca incepi sa vezi pacientii medicali ca pe parteneri de afaceri, vei dobandi o relatie de colaborare. Te va face sa iei in considerare tot mai mult nevoile acestora, obligandu-te sa le adresezi si solutionezi. Vei observa curand ca procesele de afaceri s-au accelerat, ai mai putin stoc stagnant, iar costurile au scazut.

Astfel vei livra serviciile de calitate de care au nevoie pacientii medicali. Comparativ cu alte industrii, ca de exemplu industria de retail, industria de sanatate necesita un nivel unic de empatic fata de utilizatorii finali ai serviciilor medicale – de aceea este important sa oferi pacientilor produse si servicii de inalta calitate, propulsand astfel mai departe industria de sanatate si modul in care operam.

  1. Profita de avantajele serviciilor gestionate extern

Ca in oricare alta industrie, obstacolele cu care se confrunta industria de sanatate sunt bazate pe lipsa de personal si resurse necesare unei transformari care sa lase in urma un lant de aprovizionare cu adevarat interoperabil.

Exista totusi o solutie care poate prelua dificultatile de pe mana organizatiilor medicale. Exista o alternativa foarte buna la gestionarea de unul singur a tuturor informatiilor noi si a task-urilor dificile: sa lasi totul in grija unui provider de servicii B2B gestionate extern.

Acest provider nu are doar expertiza necesara pentru a gestiona implementarea si pasii necesari unei transformari puternice, ci ofera si suport dedicat, mentenanta si upgrade-uri pe parcurs. Acest lucru inseamna ca organizatiile medicale vor avea mai mult timp la dispozitie pentru a investi in cercetare si inovatii orientate pe pacient, precum si pentru a se concentra pe obiectivele de ansamblu.

  1. Nu uita ca si depozitele necesita gestionare eficienta

Adesea, majoritatea companiilor tind sa considere managementul depozitelor ca fiind una dintre sarcinile mai putin importante. Pentru a putea spune ca ai au sistem eficient de management al depozitelor, va trebui sa ai strategii care adreseaza toate tipurile de probleme, fie ca au o origine de natura interna sau de natura externa, cum ar fi dezastrele naturale.

In orice caz, ai nevoie de un sistem care sa efectueze un control al daunelor pentru orice problema care poate aparea pe parcurs. Avand in vedere ca este vorba de industria de sanatate, este extrem de important ca lanturile de aprovizionare sa devina interoperabile astfel incat sa duca la o accelerare a proceselor, sa redirectioneze comenzile si distributia si sa salveze timp valoros in caz de criza.

Prin urmarea tuturor pasilor mentionati mai sus, vei putea anula treptat blocajul care te impiedica sa evoluezi si sa livrezi rezultate mai bune. Abordarea pasilor mici, dar siguri, te va ajuta sa optimizezi lantul de aprovizionare.