Cum poate performa mai bine sistemul tau EDI cu ajutorul a patru tool-uri importante

Atunci cand se vorbeste despre sisteme EDI, se vorbeste adesea despre conceptele generale din spatele tehnologiei, dar nu sunt mentionate tool-urile de care aceste sisteme au nevoie pentru a atinge eficienta maxima.

Sursa: http://thecontextofthings.com/wp-content/uploads/2016/09/digital-marketing-strategy.jpg

Ele nu doar cresc eficienta sistemului, ci sunt si o cale grozava catre o comunicare mai buna si mai clara, ajutandu-te sa eviti task-uri complicate si obositoare, precum traducerea mesajelor EDI de unul singur, si iti ofera, de asemenea, acces facil la datele tale EDI.

Cu toate ca avantajele lor sunt universale, aceste tool-uri EDI pot varia de la provider la provider – unele sunt pur si simplu mai bune decat altele si trebuie sa le poti distinge pentru a obtine rezultate maxime.

Tocmai de aceea am compilat o lista cu patru din cele mai importante tool-uri EDI, care te pot ajuta atunci cand faci acest urmator pas pentru compania ta:

  1. Tehnologia cloud pentru EDI

Tehnologia cloud este demarcajul  dintre sistemele EDI traditionale si moderne. Tot mai multe companii utilizeaza tehnologia cloud pentru a stoca datele EDI, comparativ cu metoda clasica de a stoca datele intr-o locatie fizica, trebuind sa cheltuie multi bani pe hardware si software suplimentar.

Cu ajutorul tehnologiei cloud pentru EDI, companiile obtin acces de neegalat care le permite sa monitorizeze si sa interactioneze cu datele, de oriunde – tot ce le trebuie este o conexiune decenta de internet. Ca urmare a faptului ca nu stocheaza datele intr-o locatie fizica, in propria companie, firmele evita de asemenea riscul de le pierde ca si consecinta a dezastrelor naturale sau a altor situatii neplacute.

  1. O retea VAN EDI

Transmisia de mesaje a luat o noua turnura atunci cand retelele VAN EDI au fost disponibile pe piata. Aceste retele asigura un grad mai mare de siguranta pentru datele EDI, oferind companiilor linistea de care au nevoie pentru a continua sa faca afaceri fara nicio grija.

Bineinteles, vor fi intotdeauna si acele companii care se adapteaza rapid noilor tehnologii – in acest caz, vorbim de unele companii care au trecut la utilizarea unor tehnologii mai noi si care nu mai utilizeaza, deci, retele VAN.

Cu toate acestea, alegand aceasta optiune, companiile se confrunta cu o mare provocare: pentru a beneficia de potentialul maxim al tehnologiei EDI, acestea trebuie sa utilizeze serviciile EDI separat. Majoritatea companiilor utilizeaza in continuare o retea VAN EDI, iar sansele sunt ca si compania ta va avea nevoie de o astfel de retea, indiferent de industria in care operezi.

  1. Translatorul de date EDI

Probabil iti este deja familiar faptul ca EDI este construit avand ca baza formatele standardizate. Ce inseamna asta mai exact? Formatele ajuta la structurarea datelor astfel incat sa fie optimizate pentru schimb de catre companii, beneficiind in acelasi timp si de o securitate maxima a datelor.

Aici intervine traducerea datelor EDI – este vorba despre software-ul care face aceste date utilizabile, prin segmentarea datelor, convertirea lor in documente business pe care companiile le pot utiliza, precum si identificarea expeditorului si verificarea identitatii acestuia. Dupa ce documentul a fost trimis, expeditorul primeste si o notificare care il anunta ca documentul a ajuns la destinatie in siguranta si in timp util.

Nu poti avea un sistem EDI fara software-ul potrivit de traducere a datelor. Daca nu ai software-ul potrivit, vei simti diferenta in timpul suplimentar pe care trebuie sa il investesti in proces, timp pe care l-ai putea utiliza pentru a te ocupa de task-uri mult mai importante. Cea mai buna solutie ar fi sa alegi un tool de traducere care se ocupa de tot pentru tine.

  1. Un portal web EDI care poate fi utilizat de oricine

Ori de cate ori lucrezi cu date EDI, vei avea nevoie si sa poti accesa si gestiona tranzactiile inregistrate, potrivit nevoilor tale. Companiile pot recurge, de asemenea, si la varianta traditionala – un software de management EDI, care lucreaza bine si eficient, oferindu-ti toate informatiile de care ai nevoie. Cu toate acestea, este vorba de un software care te leaga de o locatie fizica – vei avea nevoie de calculatoarele tale pentru a accesa acest software.

Cu toate acestea, exista si posibilitatea de a lucra cu un portal web pentru nevoile tale EDI. Ai nevoie doar de o conexiune la internet pentru a avea acces la toate informatiile necesare. Poti fi conectat in timp real la lantul tau de aprovizionare, chiar daca nu esti la calculator – dimpotriva, poti accesa informatiile de pe orice dispozitiv. Acest lucru iti da posibilitatea sa intervii rapid si sa iei deciziile necesare pentru a schimba anumite situatii.

Dupa citirea acestei liste, vei sti mai clar ce presupune sa ai un sistem EDI modern. Acesti factori trebuie luati in considerare si in procesul de selectie a providerului EDI.