Exista companii care colaboreaza cu provideri EDI-VAN (Value-added Network), dar care nu obtin valoarea scontata sau platesc prea mult pentru serviciile primite.
Sursa: https://www.b2bgateway.net/edi-info/#EDI-Communication-Methods
Din pacate, aceste companii nemultumite de providerii lor EDI-VAN actuali, tind de asemenea sa creada zvonurile formate in legatura cu notiunea de schimbare a providerilor. Mai jos, vom demonstra faptul ca aceste informatii nu sunt nimic altceva decat simple zvonuri, fara baza reala:
Zvonul #1: Procesul de migrare este prea dificil
Probabil stii deja cat de multe necesita un sistem EDI traditional pentru a functiona: totul de la echipamente de hardware la o echipa de IT foarte capabila. Aceasta imagine poate impiedica anumite companii din a schimba sistemul respectiv cu un altul. Stii, totusi, ca o solutie pe baza de cloud iti permite sa ai parte de un proces de migrare foarte simplu, fara batai de cap?
In plus, nu vei simti nicio inconvenient, intrucat nu va interveni nicio intrerupere a serviciilor. Procesul de migrare dureaza oricum mult mai putin decat dura mai demult.
Zvonul #2: Datele nu vor mai fi in siguranta
Politica noastra este de a face siguranta datelor o prioritate. Intelegem ca afacerea ta este construita in jurul unor date foarte importante si de natura sensibila, pe care trebuie sa le trimiti si sa le primesti de la partenerii tai de afaceri pentru a avea in continuare o dezvoltare armonioasa.
Chiar si atunci cand schimbi providerul EDI VAN, poti fi sigur ca fiecare document primit si trimis este criptat si ca exista un sistem riguros de autentificare a utilizatorului, care iti acopera nevoile privind siguranta datelor. In plus, vei lucra si cu semnaturi digitale care cresc nivelul de securitate a datelor, astfel incat datele raman in siguranta atat cat sunt in tranzit, cat si cat sunt statice.
Zvon #3: Nu voi mai avea acelasi nivel de accesibilitate a datelor
Sentimentul de familiaritate tinde sa joace un rol foarte important in vietile noastre. Vorbim inclusiv de cazurile cand companiile sunt obisnuite ca accesarea datelor sa aiba loc intr-un mod familiar, bine-stiut de acestea, si care simt, in mod eronat, ca daca ar schimba providerul EDI-VAN nu vor mai avea acelasi tip de acces ca si pana atunci.
Din fericire, este doar o informatie eronata care te impiedica sa gasesti optiuni mai bune in ceea ce priveste providerul tau EDI-VAN.
Zvon #4: Migrarea nu este un proces accesibil din punct de vedere financiar
Timp de peste trei decade, tranzactiile B2B au fost facute prin intermediul EDI. Odata cu aparitia principalelor standarde EDI pe piata, tot mai multe companii au inceput sa se bazeze pe tehnologia EDI pentru a-si mentine o pozitie de top pe piata.
Odata cu cresterea cererii pentru EDI din ultimii ani, au crescut si costurile aferente. De aceea, companiile tind acum mai mult ca niciodata sa fie precaute atunci cand se gandesc la aspectele financiare legate de EDI. Totusi, nu trebuie ca aceasta perspectiva sa retina companiile din a cauta alternative pe piata. Mai ales avand in vedere faptul ca, din momentul aparitiei EDI pe piata, au scazut foarte mult si preturile de mentenanta aferente.
Zvon #5: Tehnologia Cloud limiteaza functionalitatea
O alta conceptie eronata si des intalnita este aceea potrivit careia tehnologia cloud este una limitata din punctul de vedere al functionalitatii premise. In alte cuvinte, oamenii sunt de parere ca odata ce operezi in cloud, devii limitat la nivelul complexitatii tehnologice. De altfel, o conceptie aflata foarte departe de adevar. Nu numai ca poti avea in continuare gradul de complexitate tehnologica pe care ti-l doresti ci poti avea parte si de o tranzitie lina si rapida. Internetul este tot ce ai nevoie.
In final, este important ca organizatiile sa se informeze corespunzator si sa selecteze din informatiile disponibile despre acest subiect. In cele din urma, trebuie sa fie pregatite sa actioneze spre propriul beneficiu, daca simt ca pot obtine servicii de o mai mare calitate, la preturi mai mici.