Ce presupune sa fii in conformitate cu standardele EDI?

Industrii precum cea de sanatate, de retail, de logistica si multe altele isi desfasoara cu eficienta activitatile de afaceri cu ajutorul tehnologiei EDI – Electronic Data Interchange (schimb electronic de date). Afacerea ta va creste in timp cu siguranta, iar pe masura ce se dezvolta, vei incepe sa dobandesti tot mai multi parteneri comerciali. Este foarte posibil atunci ca fiecare din ei sa aiba propriile cerinte pentru ca tu sa poti continua sa faci afaceri cu ei. Inainte de a putea sa intrunesti aceste cerinte, vei avea nevoie inainte de toate sa implementezi EDI si sa fii in conformitate cu standardele EDI.

Pentru ca doua companii sa poata schimba date electronic cu brio, trebuie ca ambele sa foloseasca aceleasi protocoale pentru a garanta faptul ca datele schimbate sunt corecte si securizate. Stii ca ai obtinut conformitate EDI atunci cand ai reusit sa faci un prim schimb de date EDI cu un anumit partener comercial.

Sursa: http://complianceandethics.org/wp-content/uploads/2015/03/Compliance.jpg

 

Ce inseamna sa fii in conformitate cu standardele EDI?

A fi in conformitate se refera la intrunirea anumitor cerinte impuse de catre un organ de reglementare national sau international. In mod similar pentru EDI, sa fii in conformitate inseamna sa intrunesti cerintele privind comunicarea electronica, impuse de partenerii tai de afaceri. Aceste cerinte sunt dictate de obicei de catre industria in care activeaza compania respectiva. Valabil este si reversul medaliei: la un anumit punct in dezvoltarea afacerii tale, poti fi tu acela care cere partenerilor de afaceri sa se conformeze cerintelor tale specifice.

In plus, este chiar foarte simplu sa fii conform cu standardele EDI. Avansarea catre pasii urmatori va avea loc pe nesimtite, fara sa fie nevoie ca tu sa faci prea multe ajustari.

Cum devii conform cu standardele EDI?

Adesea companiile iti vor trimite o intreaga lista de cerinte pe care tu trebuie sa le intrunesti, iar unele din ele nu sunt nici macar legate de EDI.

De obicei, ele te indruma spre un website unde poti vedea tot ce trebuie facut pentru a continua sa lucrezi cu ei.

Aceasta procedura este intalnita mai ales la companiile mari si experimentate care sunt mai bine organizate si care au conceput deja astfel de liste. Poti obtine conformitate cu standardele EDI in doua moduri: poti fie sa recurgi la utilizarea unui sistem EDI in-house sau sa externalizezi totul unui furnizor de servicii EDI. Cu toate acestea, alegerea unui sistem EDI in-house presupune ca tu sa suporti in exclusivitate si in intregime procesul care va include: cumpararea software-ului si hardware-ului necesar, instalarea acestuia si configurarea lui, precum si efectuarea de update-uri si a activitatilor de mentenanta necesare pe parcurs.

Odata ce totul e pregatit, va trebui sa faci un test pentru a vedea daca datele ajung la partenerul tau de afaceri. Urmatorii pasi vor presupune traducerea si maparea datelor EDI, procese care garanteaza ca se lucreaza cu toate protocoalele corecte. Daca partenerul tau de afaceri isi schimba cerintele pe parcurs, te va anunta corespunzator, ceea ce inseamna ca va trebui sa treci din nou prin procesul de traducere si mapare a datelor.

Conformitatea EDI asigurata de catre DCA Ventures

Prin alegerea serviciilor noastre, poti lasa totul in seama noastra si poti sta fara grija atunci cand vine vorba de nevoile tale EDI. Vei putea sa te conectezi cu partenerii tai de afaceri imediat si poti face schimb electronic de documente cu acestia in permanenta. Pentru asta vei avea nevoie doar de o conexiune de internet decenta. Avem ani intregi de experienta si sute de clienti in portofoliu – te putem ajuta sa devii conform cu standardele EDI fara batai de cap si, mai important decat orice, nu va trebui sa te incurci cu detaliile tehnice.

In afara de asta, gandeste-te la toate costurile pe care le vei putea reduce pur si simplu prin eliminarea documentelor de hartie. Pentru mai multe informatii, contacteaza-ne.