Ce poate face un sistem EDI in-house pentru tine?

Cu toate ca multe companii recurg fara a sta pe ganduri la un provider de solutii EDI pentru task-urile lor specifice de EDI, fie ca este vorba de implementare sau mentenanta, inca sunt organizatii care aleg sa gestioneze totul in-house. Acestia aleg de obicei aceasta metoda pentru a economisi bani pe termen lung. Cu toate acestea, procesul este un pic mai complex decat s-ar vedea la o prima ochire.

https://www.fortunebuilders.com/overcoming-real-estate-business-partnership-obstacles/

Comunicarea cu fiecare din partenerii tai de afaceri necesita eforturi remarcabile: in primul rand, va trebui sa te integrezi cu toti si sa le satisfaci nevoile in materie de EDI, traducand in acelasi timp datele pentru fiecare tip de mesaj schimbat cu acestia. Acestea sunt sarcini gandite special pentru o echipa de experti IT. Cu toate acestea, sunt necesare eforturi financiare considerabile pentru face un training corespunzator si pentru a efectua lucrari periodice de mentenanta pentru sistemul tau EDI in-house.

Pentru ca doua sisteme de software in-house diferite sa poata comunica, datele care circula intre ele trebuie traduse corespunzator. Traducerea datelor este o activitate comuna ce trebuie indeplinita atunci cand gestionezi un sistem EDI in-house. Si in majoritatea cazurilor, pur si simplu nu este o sarcina atat de placuta sau usoara, mai ales avand in vedere ca trebuie efectuata pentru fiecare tip de tranzactie EDI, pentru fiecare din partenerii tai de afaceri in parte.

In afara de acest lucru, vei fi singurul responsabil de efectuarea oricaror activitati de upgrade si mentenanta, initiative care necesita timp si bani care ar putea, de altfel, fi reorientate catre alte proiecte importante. Odata ce aceste upgrade-uri sunt efectuate, personalul trebuie sa monitorizeze permanent sistemul EDI si sa fie dispobibil la orice ora din zi si din noapte pentru a gestiona potentialele erori aparute la tranzactii.

Adesea, angajatii IT nu sunt echipati sa faca fata complexitatilor EDI si de aceea, necesita un training detaliat care, in cele din urma, creste costul fortei de munca. Prin urmare, vei fi mult mai avantajat financiar daca alegi serviciile unui provider EDI, precum DCA Ventures.

O retea de tip VAN (Value-Added Network) este esentiala daca vrei sa muti toate datele EDI catre un provider EDI sau daca vrei sa externalizezi totul pentru a scapa de batai de cap. Ia in considerare posibilitatea de a alege serviciile noastre pentru a beneficia de preturi de neegalat pentru mesajele pe care le trimiti si primesti.