Timp de peste patruzeci de ani, EDI (Electronic Data Interchange) continua sa creasca in popularitate in randul companiilor care isi doresc sa obtina o mai mare profitabilitate si sa isi eficientizeze operatiunile. Industria de servicii financiare, tehnologica, de sanatate si de retail se bazeaza zilnic pe EDI pentru sarcinile si tranzactiile lor ce stau la baza afacerii lor.
Sursa: https://www.designingdigitally.com/sites/default/files/Gamification%20Myths%20and%20Misunderstandings.jpg
Lista de beneficii aduse de EDI este lunga si face dovada faptului ca impementarea EDI ar fi incredibil de avantajoasa si pentru compania ta. EDI iti ofera transparenta la nivelul tuturor tranzactiilor efectuate, un grad mai mare de control, precum si oportunitatea de a lua decizii cu promptitudine.
In ciuda tuturor beneficiilor, in continuare exista un numar mare de organizatii care ar prefera sa ramana la calea familiara pe care au ales-o cu ani in urma, decat sa treaca la ceva nou si mult mai actual. Acest lucru se intampla ca urmare a zvonurilor care circula in legatura cu EDI, zvonuri care de cele mai multe ori se bazeaza pe neintelegeri si informatii incomplete. Suntem aici sa demontam aceste mituri, dupa cum poti urmari mai jos:
Mitul nr.1 : Datele tale nu sunt in siguranta cu EDI
In mod cert, compania ta este cladita in jurul unor date importante, foarte sensibile. Iar atunci cand aceste date ajung pe maini gresite, haosul se instaureaza. Vorbim de o grija aflata in continua crestere, fiind justificata de frecventa cu care au loc bresele de securitate in prezent.
Cu toate acestea, nu trebuie sa te ingrijorezi – EDI este o tehnologie sigura care combate cu brio aceste riscuri.
Daca alegi sa implementezi EDI, este bine sa stii ca majoritatea providerilor EDI iti vor pune la dispozitie aceste instrumente pentru protejarea securitatii datelor:
- In primul rand clasicele date de utilizator si parole;
- Datele care patrund in compania ta vor fi supuse unei verificare care sa ateste identitatea expeditorului, precum si apartenenta acestuia la reteaua ta VAN. In plus, certificatul digital al acestuia este de asemenea autentificat;
- In timp ce sunt in tranzit, aceste date EDI sunt criptate, ele putand fi citite doar de catre partenerii care au algoritme complexe care sunt compatibile unele cu altele;
- In afara de aceasta, vei opera de asemenea cu certificate digitale si semnaturi electronice care fortifica securitatea acestor date.
Mitul nr. 2: EDI ar costa mult prea mult
Multe companii se tem de faptul ca implementarea EDI ar putea fi prea costisitoare, fiind un lux rezervat doar celor privilegiati. De fapt, problema consta in faptul ca multi provideri de servicii EDI nu ofera planuri de tarifare care sa avantajeze fiecare tip de client. Noi oferim planuri tarifare care nu numai ca adreseaza nevoile de afaceri ale companiei tale, ci si nevoile financiare, oferindu-ti in acelasi timp si servicii de inalta calitate.
Mitul nr. 3: EDI nu este compatibil cu alte sisteme
Acesta este unul din miturile cele mai neconforme cu realitatea din cate exista despre EDI. Tocmai in asta consta scopul EDI – este o tehnologie menita sa poata fi integrate cu cat mai multe tipuri de software. EDI este gandit pentru a-ti potenta productivitatea, nu pentru a o impiedica printr-un mod de operare exclusivist.
Mitul nr. 4: EDI este mult prea complex
Intr-adevar, acest mit este partial adevarat – EDI are un anumit grad de complexitate, asa este, dar nu in privinta la care te-ai gandi initial.
Oamenii tind sa se focuseze pe aspectele negative ale notiunii de complexitate, dar frumusetea unei tehnologii complexe consta tocmai in faptul ca este extreme de capabil si poate gestiona cu brio o multitudine de procese la fel de complexe.
Cu toate acestea, utilizatorii nu ar trebui sa resimta gradul de complexitate. Cel putin, nu ca si aspect negative. Providerul tau EDI detine puterea in aceasta privinta. Stii ca ti-ai ales bine providerul EDI daca reuseste sa faca procesul usor de implementat si user-friendly.
Aceasta este si misiunea noastra. Noi putem prelua toate dificultatile procesului, in schimbul unor informatii relavante care ne ajuta sa iti propulsam compania la noi niveluri de productivitate. Tot ce trebuie sa faci este sa ne dai un telefon si impreuna gasim solutia care ti se potriveste cel mai bine.