Zvonurile si miturile urbane exista in legatura cu aproape orice latura a vietii noastre. O persoana spune ceva, neavand dovezi clare pentru a sustine ce a spus, dar informatia este livrata intr-un mod atat de captivant, incat si alte persoane o preiau si o dau mai departe in comunitatile lor.
Sursa: http://now.tufts.edu/sites/default/files/111012_ask_rumor_L.jpg
Acelasi lucru este valabil si in mediul de afaceri. Multe din aceste zvonuri sunt in mod evident adaptate erei noastre digitale si sunt legate de transformarea digitala: totul de la ce presupune, la procesul implementarii sau modul in care iti poate transforma compania. Cu toate acestea, zvonurile nu sunt nimic mai mult decat simple zvonuri, dar pot fi cu adevarat daunatoare pentru compania ta. Mai jos vom elabora asupra miturilor urbane pe care trebuie sa le eviti pentru ca afacerea ta sa isi poata atinge obiectivele setate:
Mitul urban nr.1 : Transformarea digitala nu-si are rostul in industria in care operez
Un mit comun este acela care a fost raspandit intocmai pentru ca nu a fost inteles corect conceptul de transformare digitala – atunci cand se gandesc la transformarea digitala, oamenii izoleaza partea ’digitala’, considerand ca este rezervata doar companiilor tech.
Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar. Exista multe industrii care pot beneficia de pe urma transformarii digitale. Una dintre ele este chiar industria farmaceutica – oricine se gandeste la o transformare digitala in aceasta industrie se asteapta la imbuntatiri tehnologice de ultima generatie, care efectiv salveaza vieti. Cu toate ca acestea sunt cu siguranta de dorit oricand, transformarea digitala este, de fapt, potentata cu ajutorul sistemelor EDI, reusind sa elimine birocratia excesiva – si prin eliminarea birocratiei se pot salva vieti, mai ales prin accelerarea proceselor, reducerea timpilor de asteptare si desigur, a numarului de erori aparute la nivelul documentelor.
Mitul urban nr. 2: Transformarea digitala nu este prioritara in acest moment
Similar oricaror alte aspecte ale vietii, unii oameni au tendinta sa ezite prea mult inainte de parcurgerea unui nou traseu. Ei simt ca nu au timpul, banii sau resursele necesare sa treaca printr-o transformare atat de mare precum o transformare digitala.
Ceea ce acestia omit sa vada este faptul ca intocmai o asemena investitie le-ar da un boost afacerii lor, obtinandu-si investitia initiala inapoi si profit, ulterior. Gandeste-te! Sistemele EDI te ajuta sa reduci costurile pentru procesarea documentelor cu pana la 35%, prin simplul fapt ca din start elimina costurile asociate hartiei. In plus, obtii si mai mult timp in favoarea ta, prin scurtarea ciclurilor de afaceri – cu cat mai rapid livrezi comenzile, cu atat mai rapid iti stabilizezi fluxul de numerar.
Mitul urban nr. 3: Nu ai nevoie sa implementezi mai mult de o solutie pentru a atinge transformarea digitala
Se pare ca sensul transformarii digitale a fost interpretat gresit – pana la punctul in care majoritatea oamenilor presupun ca este suficient sa implementeze o singura solutie. Dar dupa ce implementezi aceasta unica solutie, compania ta nu va fi transformata digital ca prin magie.
O adevarata transformare digitala inseamna ca a impactat modul in care procesele si operatiunile tale de afaceri ruleaza. Este vorba de o schimbare drastica ce se va reflecta, cu siguranta, la nivelul performantei tale – ea nu lasa niciodata lucrurile cum erau inainte. Vei observa imbunatatiri uriase in aspecte precum productivitatea, eficienta si economisirea de bani.
Dupa cum se poate observa, acestea sunt zvonuri care nu isi au locul in mediul de afaceri – au potentialul de a impiedica dezvoltarea armonioasa a companiei tale. Speram ca acest ghid al incepatorului pentru demontarea de mituri urbane a fost folositor. Daca vrei sa afli mai multe, nu ezita sa ne contactezi.